nieuws

Boerenalarm: LTO Noord verwacht maandag honderden protesterende boeren in Zwolle

Vorige week trokken honderden boeren naar het Malieveld in Den Haag
Vorige week trokken honderden boeren naar het Malieveld in Den Haag © RTV Oost / Tim Woldering
Belangenorganisatie LTO Noord is er klaar mee. Ze wil dat de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel gaan of worden opgeschort. De organisatie roept al haar leden op maandagmiddag actie te voeren bij provinciehuizen. In Zwolle worden honderden boeren verwacht.
LTO Noord is de vereniging van en voor agrarische ondernemers in de negen provincies boven de Maas, onder andere in Overijssel. Gisteren stuurde LTO Noord al een brandbrief naar alle colleges van Gedeputudeerde en Provinciale Staten over de actie. 
LTO Noord roept leden op maandagmiddag actie te voeren bij provinciehuis
LTO Noord roept leden op maandagmiddag actie te voeren bij provinciehuis © RTV Oost

'We zijn het zat'

De belangenorganisatie vindt dat de provinciale beleidsregels over stikstof vooruit lopen op het rijksbeleid en een grote impact hebben op boerenbedrijven en -gezinnen. "We zijn het zat", vertelt voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord. 
Volgens LTO luistert de overheid niet naar de boeren. "En de provincie geeft ook nog eens zijn eigen interpretatie aan de beleidsregels. Dat is voor ons de druppel." De organisatie roept dan ook haar 14.000 leden op om maandag om 12.00 uur te verzamelen bij provinciehuizen. 

Van tafel

Gisteren voerden boeren in Friesland en Brabant al actie. Met in Friesland als resultaat dat de beleidsmaatregelen van tafel gingen. LTO Noord hoopt dat in onder andere Overijssel ook voor elkaar te krijgen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.