Motoren-nostalgie in Luttenberg: beroemd stratencircuit komt weer tot leven

Ronkende motoren, benzinedampen en veel lawaai vandaag in Luttenberg bij de Classic Race Demonstratie. Zo'n driehonderd klassieke motoren verschenen aan de start op de bekende  'Luttenbergring': voor veel mensen een begrip uit de jaren '70 en '80. De race is na jaren afwezigheid weer nieuw leven ingeblazen.

"Het is pure nostalgie vandaag", vertelt Erik. Hij reed in de jaren zeventig al op het circuit en is er ook nu weer bij. "Je kan het zien aan de vele vijftigers er zestigers. Allemaal mensen van vroeger, dat is wel heel apart."

De Luttenbergring stond bekend om zijn vele bochten, maar juist die deden het circuit in 2004 de das om. De organisatie kon de veiligheid niet meer garanderen. 

tekst gaat door onder de foto

Motoren op de Luttenbergring (Foto: RTV Oost)
Motoren op de Luttenbergring (Foto: RTV Oost)

Regelmatig

Ook vandaag doen de rijders het iets rustiger aan, met name omdat het weer tegenzit. Al gaat het sowieso niet om de snelste tijd. "Het gaat er om dat je probeert om zo regelmatig mogelijk te rijden. Zodat de rondetijden nagenoeg hetzelfde zijn. Op die manier sparen we de machines ook een beetje", legt rijder Tajan uit. 

Chanel van de racerij

Maar bovenal gaat het om de passie: de motoren, het geluid, de snelheid en de geur. "De geur noemen we ook ook wel de Chanel van de racerij", vertelt Erik. "Daar kan ik al ontzettend van genieten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Luttenberg Salland Circuit Nieuws
Deel dit artikel: