nieuws

Britse Laura Collett schrijft Military Boekelo op haar naam

Laura Collett heeft op de laatste dag van Military Boekelo verrassend het eindklassement op haar naam geschreven. De Britse ging met London 52 op het afsluitende springonderdeel voorbij de tot dan toe ongenaakbare Duitse Sandra Auffarth, die uiteindelijk buiten de prijzen viel. 
Auffarth pakte afgelopen donderdag de leiding dankzij een sterke dressuur en wist gedurende het weekend haar leiding te behouden door ook een goede prestatie af te leveren op de crosscountry. Echter, op het springen maakte ze met Let's Dance 73 een springfout en daardoor werd Auffarth uiteindelijk vierde in de eindrangschikking. 

Collett foutloos

Collett reed op springen een tijd van 82,51 en omdat zij wél foutloos was, mocht zij na afloop naar de hoogste trede in Boekelo. Op het laatste onderdeel van het topsport paardenevenement ging de zege naar de Nieuw-Zeelander Christopher Burton, die op de rug van Clever Louis foutloos een razendsnelle tijd van 79,31 neerzette. Burton werd daardoor tweede. Het brons ging uiteindelijk naar de Duitser Michael Jung (Creevagh Colley). 

Blom pakt nationale titel

De nationale titel ging naar Merel Blom, die met Ceda uiteindelijk 24ste werd in het eindklassement en daarmee beste Nederlander was. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.