nieuws

Meer rechters nodig voor strafzaak grafschenders Enschede

Meer rechters nodig voor strafzaak grafschenders Enschede
Meer rechters nodig voor strafzaak grafschenders Enschede © iStock / Getty Images Plus
Niet één maar drie rechters gaan zich buigen over de strafzaak tegen twee jonge Enschedese grafschenders (19 en 20 jaar). Dat werd maandagmorgen besloten door de politierechter in Almelo. De impact van de zaak is namelijk té groot om door één rechter af te doen.
Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafsplaats in Enschede vernield. Het ging de daders om het brons en koper van grafornamenten en letters van namen van de overledenen.
De twee verdachten werden eind mei aangehouden nadat een oud-ijzerhandelaar met een zak vol gestolen ornamenten bij de politie kwam. Hij wist de namen van de verkopers te noemen. Bij invallen in de woningen van de twee trof de politie een hoeveelheid beeldjes aan.

Meer tijd

Het niet doorgaan van de strafzaak vandaag kwam als een verrassing voor een aantal gedupeerde nabestaanden. Zij waren niet op de hoogte gebracht dat de zaak niet doorging.
Na een uitgebreide uitleg door rechter en officier van justitie konden ze zich vinden in de overweging om meer tijd te nemen voor de zaak. Waarschijnlijk moeten de twee verdachten zich pas volgend jaar voor de meervoudige strafkamer verantwoorden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.