nieuws

PvdD dient motie van wantrouwen in tegen gedeputeerde: 'Zwichten voor chantage'

De Partij voor de Dieren (PvdD) dient een motie van wantrouwen in tegen gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher. Ten Bolscher besloot vandaag, na protest van honderden boeren bij het provinciehuis in Zwolle, de beleidsregels over stikstof op te schorten. "Hoe kun je nu nog besturen?", reageert PvdD-fractievoorzitter en Statenlid Luuk Folkerts.
Gedeputeerde Ten Bolscher van Landbouw wilde in eerste instantie van geen wijken weten, maar besloot na overleg met een delegatie van de boeren alsnog de regels op te schorten. "Slap", noemt Folkerts het.
"Dit is zwichten voor chantage. Wat als er straks nieuwe regels komen en de boeren weer gaan protesteren omdat ze het er niet mee eens zijn?"

Provincies zwichten
De Provinciale Staten vergaderen woensdag onder meer over de aanpak van stikstof. "De gedeputeerde moet dan uitleggen waarom hij tóch is gezwicht."
Overijssel is niet de enige provincie die onder druk van de boeren is gezwicht. Vrijdag schortte Friesland de regels al op en vandaag trokken ook Gelderland en Drenthe de beleidsregels in.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.