Nieuws

Kamerfractie PvdA maakt zich zorgen over gevolgen patiëntenstop ZGT

Ziekenhuis in Almelo
Ziekenhuis in Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil weten wat minister Bruins van Medische Zaken gaat doen voor mensen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis en nu niet meer terecht kunnen bij de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), waar de ziekenhuizen onder vallen, en de verzekeraar hebben een opname- en behandelstop afgesproken, omdat er inmiddels te veel patiënten met een Zilveren Kruis-polis zijn behandeld.
De patiëntenstop voor Zilveren Kruis-verzekerden is vandaag ingegaan en duurt de rest van het jaar. Voor spoedgevallen en patiënten die nu al in behandeling zijn bij de ziekenhuizen wordt een uitzondering gemaakt. De uitzondering geldt ook voor bevallingen, psychiatrische zorg en voor verzekerden met een restitutiepolis.
De PvdA maakt zich zorgen over de kwaliteit van de zorg voor patiënten die zijn verzekerd bij Zilveren Kruis. De fractie wil dat minister Bruins met de Ziekenhuisgroep Twente en het MST in gesprek gaat om op zoek te gaan naar een oplossing waarbij patiënten niet gedupeerd worden. Het MST heeft al aangegeven dat er geen extra ruimte is om patiënten over te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.