nieuws

Wat vind jij: Nu is het klaar met protesteren, de boeren hebben hun zin gekregen

Wat vind jij? Stem, en praat mee!
Wat vind jij? Stem, en praat mee! © RTV Oost
Onder druk van de protesterende boeren zijn de provinciale beleidsregels over stikstof maandag opgeschort. De boeren wilden niet vertrekken totdat er iets zou veranderen. Dat gebeurde en daarna vertrokken de boeren tevreden. Zijn de protesten nu klaar, nu de stikstofregels zijn uitgesteld? 
Het zwichten viel niet in goede aarde bij de Partij voor de Dieren. De partij dient een motie van wantrouwen in tegen de gedeputeerde. "Hoe kun je nu nog besturen?", reageert PvdD-fractievoorzitter en Statenlid Luuk Folkerts. "Dit is zwichten voor chantage. Wat als er straks nieuwe regels komen en de boeren weer gaan protesteren omdat ze het er niet mee eens zijn?"
Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging staat helemaal achter de acties van de boeren. "Het Kabinet heeft zich in de voet geschoten met de afgekondigde maatregelen en heeft zich niet gerealiseerd dat dit tot grote protesten zou leiden. De protesten van boeren zijn meer dan terecht omdat de stikstofberekeningen, die worden gemaakt, in belangrijke mate zijn gebaseerd op aannames. Ook is relevante informatie over natuurgebieden niet volledig beschikbaar." 
Caroline van der Plas komt uit Deventer en wil met haar BoerBurgerBeweging in 2021 deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Met die partij wil ze de belangen behartigen van boeren in de politiek. 

Is het protesteren op dit moment klaar, nu de provinciale regels zijn opgeschort? Of hebben de boeren nog niet genoeg bereikt? Stem, en laat je mening horen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.