nieuws

Werkgeversorganisaties balen van opschorten stikstofregels

Boerenprotest in Zwolle
Boerenprotest in Zwolle © RTV Oost / Chantal Everaardt
Boeren in Overijssel, Drenthe en Gelderland zullen na het protest van vandaag tevreden zijn over het intrekken van de provinciale beleidsregels voor stikstof, de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn dat zeker niet. Zij balen er van dat de provincies Overijssel, Drenthe, Gelderland en Friesland de beleidsregels na een week alweer hebben ingetrokken.
Honderden boeren trokken vanochtend naar het provinciehuis in Zwolle om te protesteren tegen de provinciale beleidsregels over stikstof. In eerste instantie wilde gedeputeerde Ten Bolscher die niet van tafel vegen, maar na overleg met een delegatie van de boeren werden de beleidsregels opgeschort. 

'Nieuwe impasse'

Ook Drenthe heeft de beleidsregels van tafel geveegd. Eerder gebeurde dat al in Friesland. Gelderland gaat samen met de boeren nieuwe stikstofregels opstellen. De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen de provincies op samen met het bedrijfsleven een oplossing te vinden voor wat zij een 'nieuwe impasse' noemen.
Volgens de brancheverenigingen kunnen provincies door het intrekken nu geen vergunningen meer afgeven, ook niet voor activiteiten die niet of nauwelijks stikstof uitstoten. VNO-NCW en MKB-Nederland waren eerder juist te spreken over het weer opstarten van de vergunningverlening voor bepaalde projecten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.