nieuws

Waarom gaan de boeren vandaag weer demonstreren?

We raken er al bijna aan gewend: boerenprotesten. Twee weken geleden was het nog voor het eerst, maar deze week is het elke dag raak. Vandaag richten de boeren hun pijlen op het RIVM, het rijksinstituut dat onder andere verantwoordelijk is voor de metingen van stikstof waar het stikstofbeleid op is gebaseerd.
Het zal afwachten zijn of de protesten rustig zullen verlopen. Maandag ging het in Groningen mis, toen boeren met een tractor de historische deuren van het provinciehuis ramden en een tractor dwars door barricaden reed, waarbij een fietser op een haar na geraakt werd. 

Sportveld

De demonstranten zijn in De Bilt dan ook niet welkom op de stoep van het instituut. Omdat er belangrijke vaccins opgeslagen liggen en vanwege een nabij gelegen ziekenhuis, hebben de boeren ingestemd om te gaan demonstreren bij een nabijgelegen sportveld. 

Den Haag

Rond het middaguur gaat de stoet met tractoren naar Den Haag. De politie aldaar heeft barricades van het leger geleend om te voorkomen dat tractoren het Binnenhof op gaan rijden.
Waarom gaan de boeren vandaag weer demonstreren?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.