nieuws

Man (20) veroordeeld tot jeugddetentie voor verkrachting in lijnbus Zwolle

Rechtbank Zwolle legt man jeugddetentie op voor verkrachting in lijnbus
Rechtbank Zwolle legt man jeugddetentie op voor verkrachting in lijnbus © RTV Oost
De rechtbank in Zwolle heeft een 20-jarige man veroordeeld tot een half jaar jeugddetentie waarvan vijf maanden voorwaardelijk voor een verkrachting in 2018. De man vergreep zich in april dat jaar aan een vrouw in een lijnbus van Zwolle naar Dedemsvaart. Naast de celstraf kreeg de man nog een werkstraf van zestig uur opgelegd.
Op de man is jeugdstraf toegepast, omdat hij volgens deskundigen tijdens de verkrachting geestelijk nog niet volwassen was. Het Openbaar Ministerie had negen maanden jeugddetentie waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist.
De veroordeelde kende het slachtoffer van school. Ze stapte 's avonds in Zwolle op de bus, waarna de man achterin de bus naast haar ging zitten, zijn broek naar beneden trok en haar tot seksuele handelingen dwong.

Slachtoffer 'bevroor'

Het slachtoffer stelde in haar verklaring dat ze bevroor en niet om hulp kon schreeuwen bij de andere passagiers. De man ontkende de toen 18-jarige vrouw te hebben gedwongen. Haar verklaring en beelden van een bewakingscamera in de bus bewijzen echter het tegendeel, vindt de rechtbank.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.