nieuws

Bouwsector maakt zich zorgen over opgeschorte stikstofregels

De bouwsector verwijt de provincie Overijssel 'bestuurlijke zwakte'
De bouwsector verwijt de provincie Overijssel 'bestuurlijke zwakte' © RTV Oost
Bouwend Nederland, de brancheorganisatie voor bouw en infra, maakt zich grote zorgen over de houding van provincies in het stikstofdossier. Doordat de boeren hun zin hebben gekregen en de 'beleidsregels' zijn opgeschort zal ook de vergunningverlening nog steeds niet of onvoldoende op gang komen, zo is de verwachting. Bouwend Nederland noemt dat 'bestuurlijke zwakte'. 
"Het moment dat bedrijven omvallen komt steeds dichterbij", zo benadrukt Bouwend Nederland bij monde van woordvoerder Niels Wensing. Met de 'beleidsregels' van de provincie kon de bouwsector volgens Wensing aan de slag. Maar nu ze van tafel zijn door de boerenacties van gisteren, lijkt de bouwsector het kind van de rekening. Want die beleidsregels golden niet alleen voor de boeren, maar ook voor de bouw. 

Duizend banen op de tocht

Eerder bleek uit onderzoek van Bouwend Nederland dat in Overijssel zeker 34 projecten vertraagd worden. Het gaat om zeker 913 woningen waarmee zo'n duizenden arbeidsplaatsen zijn gemoeid. En die banen komen nu 'op de tocht'.
Bouwend Nederland luidt de noodklok samen met de vakbonden, zij maken zich 'grote zorgen' over de vastlopende bouwbranche. Het kabinet wordt opgeroepen regie te nemen in het stikstofdossier, gemeenten wordt gevraagd soepel om te gaan met vergunningen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.