nieuws

Hardenberg wil 200 nieuwe woningen bouwen in het centrum

Wethouder Breukelman van Hardenberg kondigde vandaag twee nieuwbouwprojecten aan in het centrum van zijn gemeente. Daar zullen ruim tweehonderd nieuwe woningen worden gebouwd. Naar verwachting gaat in 2021 de eerste schop de grond in, tenminste, als de stikstofproblematiek dan inmiddels is opgelost.
Het eerste project betreft het Spindeplein. Het is de directe verbinding tussen de parkeergarage onder het gemeentehuis en de belangrijkste winkelstraat. Het huidige Spindeplein kenmerkt zich door gebouwen uit de jaren '60 van de vorige eeuw. De loop is eruit en dit deel van Hardenberg heeft nog weinig uitstraling.

Herstructurering

Samen met de Herstructureringsmaatschappij van de provincie Overijssel, wil Hardenberg nieuwe panden bouwen met ruimte voor winkels. Daarboven zijn 35 appartementen en 23 zorgappartementen gepland. De huidige panden zullen worden gesloopt.
tekst gaat verder onder schets van de nieuwbouwplannen aan het Spindeplein in Hardenberg
Artistieke schets van de nieuwbouwplannen aan het Spindeplein in Hardenberg
Artistieke schets van de nieuwbouwplannen aan het Spindeplein in Hardenberg © RTV Oost
De gemeente houdt op maandag 28 oktober een inloopavond voor alle betrokkenen en geïnteresseerden in het project aan 't Spinde.

Vecht

Daarnaast zette de wethouder vandaag zijn handtekening voor een nieuwbouwplan aan de oever van de Vecht. Tussen de Kruserbrink en de Vecht worden de komende jaren twee verouderde flats gesloopt. Daarvoor in de plaats bouwt Vechtdal Wonen 122 huur- en 35 koopwoningen in verschillende prijsklassen.
Wethouder Breukelman is blij met de plannen. "Het is een belangrijke stap in de richting van een compacter en sterker winkelcentrum."
Ook de nieuwbouw in de Vechtzone kan op zijn enthousiasme rekenen. Martijn Rink, directeur van Vechtdal Wonen vult de wethouder aan: "De vraag van senioren, starters en jonge gezinnen naar betaalbare huurwoningen was bepalend voor het bouwprogramma aan de Vecht."
Nieuwbouwschetsen Vechtzone Hardenberg
Nieuwbouwschetsen Vechtzone Hardenberg © RTV Oost
Aan de Kruserbrink wordt naar verwachting begin volgend jaar de eerste paal geslagen voor de bouw van de eerste 25 sociale huurappartementen. Op maandag 21 oktober houdt Vechtdal Wonen een inloopbijeenkomst over dit bouwproject.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.