16.000 handtekeningen tegen sluiting spoedpost Oldenzaal overhandigd aan 50PLUS-voorman Krol

De 16.000 verzamelde handtekeningen tegen de sluiting van de spoedpost Oldenzaal zijn vandaag door het Patiëntencollectief aan de 50PLUS-voorman Henk Krol en Tweede Kamerlid Leonie Sazias overhandigd.

Vorige week is tijdens een bijeenkomst van de betrokken huisartsen besloten dat de spoedpost per 1 januari 2020 sluit. De sluiting hing al langer in de lucht vanwege een tekort aan huisartsen en triagisten.

Oldenzaler Wim Gaalman richtte een actiegroep op voor behoud van de spoedpost: Patiëntencollectief Noordoost Twente, dat meer dan 15.000 leden heeft. Met die groep verzamelde hij 12.000 digitale handtekeningen en 4.000 fysieke krabbels tegen de sluiting van de post.

Vervolgstappen

In een gesprek gaf een delegatie van het Patiëntencollectief aan wat de gevolgen zijn voor de sluiting van de spoedhulppost. Ze spraken ook over de eventuele alternatieven voor de post.

De Kamerleden vertelden het collectief dat een petitie aanbieden aan de gehele Tweede Kamer wellicht meer invloed zou hebben. Het Patiëntencollectief neemt eventuele vervolgstappen in beraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Spoedpost Oldenzaal Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: