nieuws

Celstraffen geëist voor beroving na afspraak via datingapp in Almelo

Celstraffen geëist voor beroving in Almelo
Celstraffen geëist voor beroving in Almelo © RTV Oost
Tegen een 20-jarige man uit Almelo is een celstraf van twee jaar geëist - waarvan acht maanden voorwaardelijk - voor het beroven van een man in Almelo. Tegen een 19-jarige medeverdachte uit Nijmegen werd tweeënhalf jaar cel geëist. Voor een 22-jarige man uit Almelo werd vrijspraak gevraagd.
De beroving gebeurde op 12 april 2018. Met het slachtoffer werd via een datingapp een afspraak gemaakt. In plaats van een date, kwamen de overvallers opdagen. Die namen het slachtoffer onder bedreiging van een boksbeugel, een mes en een vuurwapen twee uur lang mee. 

Doodsangsten

Volgens de officier van justitie moest de man meerdere keren geld pinnen en werd hij gedwongen zijn limiet te verhogen zodat hij rood kon staan. De mannen zouden hem ook adresgegevens en pincodes van z'n mobiele telefoon en bankpas afhandig hebben gemaakt. Een dag later werd 500 euro van zijn rekening afgeschreven. Het slachtoffer heeft volgens de officier doodsangsten uitgestaan. "Hij wist niet of hij het zou overleven." 
De verdachten ontkennen iets met de beroving te maken te hebben, maar de officier denkt daar heel anders over. Er zijn op de telefoon van de verdachte uit Nijmegen foto's gevonden van de mobiele telefoon die het slachtoffer moest afstaan. De verdachten hebben elkaar ook berichten gestuurd waaruit zou blijken dat ze betrokken waren bij de beroving.
Van de andere verdachte uit Almelo was wel een beschrijving gegeven, maar verder is er geen bewijs dat hij een rol heeft gehad in de beroving. De officier vroeg daarom om vrijspraak.
Ondanks dat de verdachten ten tijde van de beroving 18 jaar waren, vind de officier bestraffing volgens het jeugdrecht niet aan de orde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.