nieuws

Tweede etappe boerenprotest: trekkers het Malieveld in Den Haag op

Tijdens het boerenprotest in Den Haag zijn trekkers het Malieveld opgereden. In eerste instantie was dat tegen de afspraak, maar de politie laat dit toch toe. Het parkeren verloopt rustig en geordend.
De boeren hadden met de gemeente afgesproken om op De Koekamp te protesteren. Daar moesten ze zonder trekker komen.
"Het is een gekkenhuis", vertelt verslaggever Chantal Everaardt vanuit Den Haag. "Wel een georganiseerd gekkenhuis. De trekkers worden hier nu geparkeerd. Op een steenworp afstand is De Koekamp, waar de demonstratie straks om half drie begint."
Kijk hoe de boeren het Malieveld oprijden:
De gemeente en politie melden dat het centrum van Den Haag en het Malieveld overvol is met demonstranten en trekkers. Daarom moeten de trekkers parkeren bij het stadion van ADO Den Haag. Vanuit daar worden de demonstranten naar de Koekamp.

RIVM

In Den Haag is vanmiddag de tweede etappe van het boerenprotest. Vanmorgen hadden zich duizenden boeren in Bilthoven verzameld, vlak bij onderzoeksinstituut RIVM, omdat ze het niet eens zijn met de manier waarop de stikstofuitstoot wordt berekend.
De directeur van het RIVM vertelde daar dat hij achter de onderzoeksmethode staat. Toch kwamen de boeren en het RIVM niet dichter tot elkaar, want ook de boeren bleven bij hun standpunt dat de RIVM-berekeningen niet kloppen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.