nieuws

Failliete Biodiesel Kampen overgenomen door Sunoil uit Emmen

Biodiesel Kampen overgenomen door Sunoil Emmen
Biodiesel Kampen overgenomen door Sunoil Emmen © GettyImages
Het failliete Biodiesel Kampen wordt overgenomen door biodieselproducent Sunoil in Emmen. Biodiesel Kampen werd eind augustus failliet verklaard nadat de eigenaar werd veroordeeld voor fraude met biodiesel en witwassen.
Sunoil in Emmen gaat de komende weken gebruiken om de fabriek in Kampen weer op te starten. Sinds mei lagen de werkzaamheden in Kampen stil. "Rust roest", legt curator Quint uit. Quint heeft zich de afgelopen maanden ingezet om een overname tot stand te brengen. "Er moet nu eerst schoongemaakt worden in de fabriek, machines worden nagekeken en dan kan de fabriek worden opgestart."

Personeel

Bij Biodiesel Kampen en aanverwante bedrijven werkten zo'n veertig mensen. "Voor het opstarten zijn een aantal technische mensen nodig", zegt Quint. "Als de fabriek weer is opgestart wordt gekeken naar het overige personeel." Sunoil verwacht zelf dat zo'n vijftien medewerkers overgenomen zullen worden. 
Vlak na het faillissement werd al duidelijk dat er meerdere overnamekandidaten voor het Kamper bedrijf waren. Uiteindelijk is met Sunoil dus een overeenkomst gesloten. "Nu is het zaak om dit goed af te wikkelen", zegt Quint. 
De Autoriteit Consument en Markt moet de overname nog wel goedkeuren. Sunoil verwacht dat het afronden van de overname nog een aantal maanden zal duren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.