nieuws

Teamsprinters kennen voortvarende start bij EK baanwielrennen

Roy van den Berg
Roy van den Berg © Pro Shots
De Nederlandse teamsprinters zijn de EK baanwielrennen in Apeldoorn goed begonnen. In de kwalificaties kwamen Roy van den Berg uit Kampen, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli tot een tijd van 42,693. Daarmee waren ze de snelsten voor Groot-Brittannië (42,938) en Frankrijk (43,338).
Nederland werd de afgelopen twee jaar wereldkampioen op de teamsprint, ook is de ploeg regerend Europees kampioen. De topfavorieten nemen het in de eerste ronde op tegen Spanje, dat de achtste tijd noteerde. De snelste twee ploegen van de eerste ronde kwalificeren zich voor de finale, die woensdagavond wordt verreden. De nummer drie en vier rijden even daarvoor om het brons.

Lamberink

De Nederlandse vrouwen snelden naar de tweede tijd. Kyra Lamberink uit Bergentheim en Steffie van der Peet klokten 33,528. Alleen de Duitse vrouwen waren rapper: 33,273. Omdat bij de vrouwen alle acht teams 's avonds terugkomen voor de eerste ronde ging het er bij de kwalificaties alleen om wie dan de tegenstander wordt. Dat wordt, net als bij de mannen, Spanje. Ook bij de vrouwen staan de finales woensdagavond al op het programma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.