nieuws

Toespraken boerenprotest Den Haag ten einde: "Meer of minder stikstofregels?"

Geert Wilders nam het woord tijdens het boerenprotest
Geert Wilders nam het woord tijdens het boerenprotest © ANP / Koen van Weel
Het tweede deel van de boerenprotesten van vandaag is ook ten einde. Nadat vanmorgen duizenden boeren zich vlakbij het RIVM hun onvrede uitten over de stikstofberekeningen, probeerden de boeren vanmiddag in Den Haag de politiek van hun gelijk te overtuigen. 
Verschillende mensen stonden op het podium in park De Koekamp om de boeren toe te spreken, waaronder politici Therry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV). 
"Wij zijn hier voor jullie", zo begon Baudet zijn speech. "De Nederlandse boeren zijn de beste in de wereld, die moeten we beschermen."

Meer of minder stikstofregels?

Geert Wilders stond vandaag voor de rechter om zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak van een paar jaar geleden. Daaraan refereerde hij door de boeren te vragen of ze meer of minder stikstofregels wilden. De boeren reageerden, natuurlijk met minder. "Dan gaan we dat regelen", besloot Wilders.
"De klimaathysterie is complete waanzin, ook wat hier gebeurt met de stikstofnormen", vertelde Baudet nog. "U wordt in de steek gelaten. Wij eisen dat de brief van minister Schouten direct van tafel gaat. Ook eisen wij dat alle provinciale beleidsmaatregelen worden opgeschort." De uitspraken van Baudet werden met gejuich ontvangen.
Farmers Defence Force
Sita van Keimpema van Farmers Defence Force, de organisator van de protesten, nam ook het woord. Ze zei dat ze vindt dat de boeren onterecht van dingen worden beschuldigd, terwijl ze volgens haar jaren onterecht worden behandeld. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.