nieuws

Expeditie Oost: Chocolade maken in je achtertuin

Chocolaterie Borne
Chocolaterie Borne © Team Expeditie Oost
Stel je eens voor dat je via je bijkeuken je éigen chocoladefabriekje instapt. Linda uit Borne doet dat dagelijks. Na het winnen van de Startersprijs Midden Twente in 2017, groeit haar chocolaterie als kool!
''Ik begon klein in de bijkeuken, maar inmiddels hebben we de oude smederij omgetoverd tot chocolaterie'', vertelt Linda Baas trots. Ze maakt allerlei soorten bonbons met de hulp van haar vader en haar man.

Streekproducten

Het liefst doet ze dit in combinatie met lokale ondernemers uit bijvoorbeeld de horecawereld. Zij leveren dan streekproducten aan die Linda in haar bonbons kan verwerken. Zo maakt ze bonbons met kruiden uit de tuin van de Bloemenbeek uit De Lutte, gebruikt ze de wijn uit de wijngaard Hof van Twente in Bentelo, en met vlierbessen uit Zenderen maakt ze het Borns Bonnetje. 

Startersprijs Midden Twente

In 2017 won Baas de startersprijs Midden Twente, een cheque van 3000 euro. Dit en de nodige media-aandacht gaf haar ideeën een boost. En dus kreeg haar droom van een chocolaterie aan huis meer vorm. Ze is dan ook druk met het verbouwen van de oude smederij. Wel met respect voor het oude pand, deze wil ze graag vanaf de buitenkant in de oorspronkelijke staat behouden.
Video: Chocolade maken aan huis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.