Doorzoekingen in Zwartsluis in onderzoek naar geïsoleerd gezin uit Ruinerwold

De politie heeft vandaag op twee plekken in Zwartsluis doorzoekingen gedaan in het kader van het onderzoek naar het gezin dat deze week in een boerderij in het Drentse Ruinerwold werd ontdekt. De panden zouden gehuurd worden door Josef B., die eerder werd aangehouden in de zaak. B. zou de panden samen met de vader van het gezin huren.

Het ging om panden aan de Stationsweg en de Kerkstraat. De panden zouden aan de achterkant met elkaar in verbinding staan, maar dat is niet bevestigd. Inmiddels zijn beide panden weer op slot. 

De vader van het gezin runde in de panden een speelgoedwinkeltje en een houthandel. Hoewel de panden al weer vrij snel werden verlaten is de huur jarenlang wel gewoon doorbetaald. Het pand aan de Kerkstraat staat al een tijd te koop.

Buren

Het gezin woonde in de jaren '90 in Hasselt. In 2005 verhuisden de gezinsleden naar Zwartsluis, waar ze tot 2010 woonden. De moeder was enkele jaren daarvoor overleden. Na Zwartsluis woonde het gezin korte tijd in Meppel, waarna de vader en kinderen naar de boerderij in Ruinerwold verhuisden.

Volgens RTV Drenthe waren Josef B. en het gezin in de periode dat ze in Hasselt woonden, buren van elkaar. In de schutting was een deur gemaakt, zodat ze niet over straat naar elkaar hoefden, aldus een oud-buurvrouw. Het gezin leidde toen al een teruggetrokken bestaan zegt ze. 


Aanhouding

Josef B. werd deze week aangehouden omdat hij de huurder van de boerderij is en niet wilde meewerken aan het politieonderzoek na de ontdekking van een gezin, dat jarenlang ondergedoken zat op de boerderij in Ruinerwold. Het Openbaar Ministerie verdenkt B. ervan dat hij het gezin tegen hun zin vasthield op de boerderij.

De politie doet op dit moment geen verdere mededelingen over de doorzoekingen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwartsluis politie 112 Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: