nieuws

Snelheid op provinciale weg N351 bij Kuinre waarschijnlijk toch terug naar 50 kilometer

Inwoners van Kuinre die eerder op het provinicehuis waren om aandacht te vragen voor de weg
Inwoners van Kuinre die eerder op het provinicehuis waren om aandacht te vragen voor de weg © RTV Oost
De provincie gaat in gesprek met de gemeente Steenwijkerland om te bekijken hoe de maximum snelheid op de weg N351 bij Kuinre naar beneden kan. Tot voor kort wilde de provincie niet meewerken aan het verlagen van de snelheid, tot grote frustratie van inwoners van het dorp.
Wethouder Marcel Scheringa kreeg deze maand de duidelijke opdracht van de gemeenteraad van Steenwijkerland om bij de provincie een lobby op te starten. De raad wil dat beter geluisterd wordt naar de wensen van de inwoners van Kuinre.
De maximumsnelheid op de N351 is nu tachtig kilometer per uur. Omwonenden vinden dat die snelheid te veel geluidsoverlast geeft. Ook zijn er regelmatig onveilige situaties.
Het verlagen van de maximumsnelheid is een bevoegdheid van de provincie, maar gedeputeerde Bert Boerman had er tot nu toe geen oren naar; de overlast valt mee blijkt uit metingen en een plaatselijke snelheidsverlaging zou verwarrend zijn voor weggebruikers.
Wethouder Marcel Scheringa meldt vandaag dat hij nu toch in gesprek is met Boerman. Wat de reden precies is, wil hij niet zeggen. Boerman zelf is op vakantie. In elk geval moet volgens Scheringa voor de Kerst duidelijk zijn hoe de maximum snelheid in Kuinre wordt teruggebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.