nieuws

Nog onduidelijk of Overijsselse ziekenhuizen meedoen aan landelijke staking

Het ziekenhuispersoneel van Isala staakte twee weken geleden voor een betere cao
Het ziekenhuispersoneel van Isala staakte twee weken geleden voor een betere cao © RTV Oost / Mark Bakker
Als het aan de vakbonden ligt, komt er 20 november een landelijke ziekenhuisstaking. FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU'91 en CNV Zorg en Welzijn hebben vandaag de oproep gedaan om dan 24 uur lang een 'zondagsdienst' te draaien. Het is nog niet duidelijk of Overijsselse ziekenhuizen aan de actie meedoen.
De bonden willen een nieuwe cao voor de in totaal 200.000 ziekenhuismedewerkers. Dat houdt in een structurele loonsverhoging van vijf procent en een extra toeslag voor medewerkers die ad-hoc worden opgeroepen om te komen werken.
De kans op Overijsselse deelname bij de stakingsactie is volgens FNV-woordvoerder Annika Heerekop aannemelijk. "Minimaal de helft van alle ziekenhuizen gaat meedoen", verzekert ze. Welke ziekenhuizen dat zijn, zal komende week bekend worden.

Zondagsdienst

Voor ziekenhuizen is 24 uur lang een zondagsdienst draaien de stakingsvariant. Bij zo'n zondagsdienst sluiten afdelingen als operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst laboratoria 24 uur hun deuren voor niet-spoedeisende zaken.
Twee weken geleden legde het ziekenhuispersoneel van Isala het werk ook al neer. Ook toen werd er een zondagsdienst gedraaid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.