Bestickerde auto's de weg op om lagere maximumsnelheid te promoten

Vanaf vandaag rijden overal in de provincie auto's rond die zijn bestickerd met 100-kilometer borden. Dit zijn de auto's van de actievoerders die op deze manier laten zien dat een snelheid van 100 kilometer in hun ogen hard genoeg is.

De actie, om een verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen te promoten, is gestart door burgerbeweging DeGoedeZaak. Deelnemers aan deze actie zeggen dat 100 kilometer per uur snel genoeg is.

Het verlagen van de snelheid scheelt volgens DeGoedeZaak in de uitstoot van stikstof. Daarnaast is het beter, schoner, gezonder, veiliger en ook sneller, zegt de burgerbeweging. Het verkeer zou dan regelmatiger rijden en dat scheelt wanneer er plotseling hard op de rem moet worden getrapt. Bij een snelheid van 130 kilometer per uur ontstaan dan gelijk files. Daar komt bij dat remmen bij een hoge snelheid ook nog eens veel gevaarlijker is.

'Sneller ter plaatse'

"Een rit van Wijhe naar Amsterdam zou hooguit een kwartier langer duren dan normaal", zegt Guus van Riel uit Wijhe, die vandaag zijn auto heeft bestickerd. "Als er door de verlaging van de snelheid ook nog eens minder files staan, zou je ook nog wel eens veel sneller ter plaatse kunnen zijn."

Deelnemers aan deze actie konden de speciale stickers bestellen bij DeGoedeZaak. Deze zijn vandaag bij de actievoerders bezorgd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Wijhe stikstof maximumsnelheid Salland Nieuws
Deel dit artikel: