nieuws

Hengelose ondernemer over enorm wiethok: "Ik heb er niets mee te maken"

"Ik heb gewoon twee dagen niet kunnen werken, omdat iedereen me belde en appte", zegt een 40- jarige Hengeloër. Vorige week werd hij aangehouden, omdat er in zijn pand aan de Industriestraat een mega- hennepkwekerij werd gevonden. "Maar ik had dat pand verhuurd en heb er niks mee te maken." De Hengelose ondernemer werd dan ook al gauw weer vrijgelaten door de politie.
Vrienden en bekenden wisten de man al snel te vinden. "Er stond er een foto van mijn pand op de site van RTV Oost. Op de wand stond mijn bedrijfsnaam nog afgebeeld. De huurder zou dat eraf halen, maar dat had 'ie niet gedaan. Nou, toen die foto online stond, ging natuurlijk iedereen mij bellen met de vraag: wat heb je nou gedaan?"

Schappelijk

"Nou, ik heb dus niks gedaan", zegt de Hengeloër. "Ik heb daar een bedrijf gehad in dierenhuiden, maar dat liep niet meer. Ik ben toen met dat bedrijf gestopt. Vervolgens heb ik een koper gezocht voor het bedrijfsgebouw, maar die diende zich niet aan. Toen heb ik het verhuurd. Het leek mij een heel schappelijke kerel."

Stoppen doorgeslagen

Kort nadat de Hengelose ondernemer het bedrijfspand had verhuurd, is hij er nog gaan kijken. "Maar toen zag ik niks bijzonders." De man is nu wel verontrust wie er opdraait voor de kosten. "Maar het meest maak ik me zorgen over de stroom, want die is afgesloten."
Voor de kwekerij werd illegaal stroom afgetapt. Er werd zoveel stroom gebruikt dat zelfs de stoppen in het centrale verdeelstation doorsloegen.

Geen andere verdachten

'Een levensgevaarlijke situatie', zei de politie vorige week. Vandaag laten ze weten dat er geen andere personen zijn opgepakt. "Het onderzoek is nog in volle gang."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.