nieuws

Zwaar landbouwverkeer kan weer over de bruggen in De Meene

Zo'n anderhalf jaar lang werd er aan gewerkt, de bruggen in de Meene bij Gramsbergen. Vandaag zijn de bruggen officieel geopend en kan ook zwaar landbouwverkeer over de brug.
De nieuwe Kieftbrug in De Haandrik en de Beltmansbrug in de Anerweerdweg werden vanochtend geopend door wethouder Jan ten Kate, bestuurder Wim Stegeman van waterschap Vechtstromen en aannemer Martin Dubbink. Alle genodigden konden mee met de Vechtzomp vanaf sluis De Haandrik over de Vecht en het afwateringskanaal richting de Kieftbrug. Het werd een regenachtige tocht.
Bruggen De Meene geopend
Bruggen De Meene geopend © GS-Media

Vervanging
Na inspecties bleek dat de bruggen uit 1958 niet meer geschikt zijn voor gemotoriseerd verkeer. Als tijdelijke oplossing is ter plaatse van de Kieftbrug een noodbrug aangelegd en ter hoogte van de Beltmansbrug is een platenbaan aangelegd. Begin maart van dit jaar ging de vervanging van de bruggen van start.

De nieuwe bruggen zijn sinds eind september al in gebruik. Door langere levertijden van betonproducten zoals brugliggers en fundatiepalen, nam de bouw meer tijd in beslag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.