nieuws

Mannen- en kinderkleding, daar is altijd behoefte aan bij de Kleedhoek

Stichting De Eethoek, een project van Monique en Stephan van Baaren, biedt mensen met een gering inkomen niet alleen de mogelijkheid om gratis te eten. Mensen mogen ook kleding uitzoeken bij de Kleedhoek.
rtvoost-menu-stichtingdeeethoek-2-evenementen
Vooral aan kinder- en mannenkleding is veel behoefte. Monique: "Kinderkleding slijt snel. En mannenkleding, daar krijgen we veel te weinig van". Mannen shoppen gewoon te weinig en dus blijft het aanbod van tweedehands kleding achter bij de vraag.

Een warme winterjas

Rob heeft geluk. Hij scoort een lekkere warme winterjas en een shirt. Ook Marit kan worden blij gemaakt met een warme jas. Maar de mensen kunnen niet onbeperkt hier shoppen. Monique: "Ze mogen eens per maand hier een kledingpakket ophalen."
een jas voor Marit
een jas voor Marit © RTV Oost / Ina Brouwer
Een pakket voor een volwassene bestaat uit drie stuks bovenkleding, een stuk merkkleding, een sjaal, drie stuks onderkleding. Per kwartaal mag een riem, een tas en een sieraad worden uitgezocht. Voor kinderen gelden andere regels, want kinderkleding komt er veel minder binnen.
Verder is er altijd behoefte aan goede schoenen, niet uitgelopen of versleten. 
De kleding kan op dinsdag en donderdag worden ingebracht bij de Schuttenstrtaat 3 - 7 in Almelo, tussen 10.00 uur en 13.00 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.