nieuws

PVV na introductie roetveegpiet in Deventer: 'Burgemeester chanteert Sinterklaas'

Intocht van Sinterklaas en Zwarte Pieten
Intocht van Sinterklaas en Zwarte Pieten © Bert Wolbers
De Statenfractie van de PVV gaat schriftelijke vragen stellen over de overgang in Deventer van Zwarte Pieten naar roetveegpieten. Een op de drie Pieten bij de Sinterklaasintocht in Deventer is dit jaar een roetveegpiet. In 2020 zal dat worden uitgebreid naar tweederde.
De Sinterklaascommissie in Deventer ontvangt jaarlijks een financiële bijdrage van de gemeente voor het organiseren van de Sinterklaasintocht. Voorwaarde voor het krijgen van deze subsidie van 12.500 euro is dat de commissie zich houdt aan het 'roetveegpietquotum'.
'Pure chantage', vindt de PVV. "Wij zijn diep teleurgesteld dat dit tegenwoordig al in onze provincie gebeurt. Wij zullen dan ook alles op alles zetten om deze waanzin te laten stoppen", aldus woordvoerder Joeri Pool.

Schriftelijke vragen
De PVV-fractie gaat schriftelijke vragen stellen en verzoekt de gedeputeerde van cultuur om Deventer aan te spreken op de gang van zaken. Pool: "Je moet jezelf wel heel erg groot voelen wil je gaan dreigen met het intrekken van subsidie als de organisatie niet meegaat in het slopen van onze cultuur. Deze mensen verzorgen een prachtige intocht. Het is schandalig dat Deventer dit doet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.