nieuws

Contant geld en administratie in beslag genomen bij onderzoek naar Drents 'keldergezin'

De politie heeft in het huis van het Drentse 'keldergezin' in Ruinerwold een onbekend geldbedrag aangetroffen. Bij twee huiszoekingen in Zwartsluis en Meppel zijn administratie en gegevensdragers gevonden.
Het zijn vooral veel vragen die de politie nog heeft over het gezin, dat jarenlang onder de radar zou hebben geleefd in Ruinerwold. Mogelijk dat de 67-jarige vader, die vanavond is aangehouden, daar antwoorden op kan geven. Hij is aanspreekbaar, zo meldde de politie vanavond. Ook met de vermoedelijke kinderen kan de politie "gewoon communiceren".
Tekst gaat verder onder de video

De politie wil niets zeggen over de medische toestand van de vader. Hij zou een aantal jaren geleden een herseninfarct hebben gehad, maar hij kan worden verhoord. Het is nog niet duidelijk of de man ook meewerkt aan het onderzoek.

Vrijheidsberoving, mishandeling en witwassen

Wat er toe heeft geleid dat de man is aangehouden, wil de politie niet zeggen. Hij wordt in ieder geval verdacht van het medeplegen van vrijheidsberoving, mishandeling en witwassen. De 67-jarige man en de zes kinderen die zijn gevonden in het huis in Ruinerwold, zeggen een gezin te zijn. "Dat wordt onderzocht, maar dat kunnen we nog niet bevestigen”, aldus een woordvoerster van de politie.
In het huis is een onbekend geldbedrag gevonden. "Het gaat niet om een paar tientjes en daarom onderzoeken we waar dat geld vandaan komt”, zegt de politiewoordvoerster. Bij twee huiszoekingen in Zwartsluis en Meppel zijn administratie en gegevensdragers gevonden. "Maar hoe oud die gegevens zijn, kunnen we ook niet zeggen.”
De 25-jarige man die in een kroeg zou hebben gemeld dat hij in de problemen zit, verblijft op een andere plek dan de rest van het vermoedelijke gezin. Het lijkt erop dat hij actief is geweest op sociale media, maar de politie wil ook niet zeggen of die berichten door hem zijn geplaatst en of die authentiek zijn.

Puzzel

"We hebben echt nog wel een flinke tijd nodig om de puzzel compleet te maken”, zegt de woordvoerster. Burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden hoopt dat er wel snel antwoorden komen. "Ook ik heb de puzzel echt nog niet compleet. Ik snap dat er in Ruinerwold en de rest van Nederland veel vragen zijn, maar we kunnen de antwoorden gewoon nog niet geven”, zegt hij.
Het forensisch instituut NFI doet ook vrijdag nog onderzoek bij de woning in Ruinerwold. "Het is heel moeilijk om te zeggen hoe lang we nog bezig zijn”, aldus de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.