nieuws

Patiënten Deventer Ziekenhuis verrast met Vondelspeculaas

Wie vandaag als patiënt in het Deventer Ziekenhuis ligt, is getrakteerd op een overheerlijk stuk Vondelspeculaas. Iedere maand verrast het ziekenhuis een afdeling met een culinaire lekkernij. Banketbakker Gijs Ruhof (20) werkte hier om een bijzondere reden graag aan mee.
Toen Gijs nog maar net geboren was, moest hij met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis in Deventer. Het duurde anderhalf jaar voordat hij met tussenpozen het ziekenhuis mocht verlaten. Hij is het ziekenhuis en de mensen die daar werken nog steeds zo dankbaar, dat hij niet lang hoefde na te denken toen ze hem vroegen mee te doen aan het project 'Smaakmakers'.
"Ik doe graag iets voor de mensen, daar word ik blij van", zegt Gijs. "Door mijn speculaas uit te delen, hoop ik iets positiefs te brengen aan de patiënten hier."
Bekijk hier de video:
Patiënten Deventer Ziekenhuis verrast met speculaas

Onbetaalbaar

Het project 'Smaakmakers' is vorig jaar door het Deventer Ziekenhuis bedacht. "We zijn begonnen met sushi en zo zijn we iedere maand op zoek naar nieuwe smaakmakers. Je kunt je heel eenvoudig aanmelden bij mij", zegt de enthousiaste horecamanager Linda Roes.
De patiënten laten het zich allemaal lekker smaken. "Het vrolijkt de boel op", zegt een patiënt. "Dat is precies de bedoeling. De reacties van de patiënten zijn onbetaalbaar", zegt Roes.
Smaakmakers in Deventer ziekenhuis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.