nieuws

Politie worstelt met personeelstekort in arrestantencomplexen

Arrestantencomplex politie in Borne
Arrestantencomplex politie in Borne © Jack Huygens
Het personeelstekort in de arrestantencomplexen Borne, Zwolle en Deventer bezorgt de politie hoofdbrekens. 'We hebben al behoorlijk geïmproviseerd, maar daarmee gaan we het uiteindelijk niet redden', schrijft de politie.
'Om dit werk goed te kunnen doen, heb je niet alleen passie en professionals nodig, maar ook een bepaalde capaciteit en we hebben onvoldoende mensen beschikbaar.'

Opties

Daarom wordt er naar oplossingen gezocht. 'Kunnen we meer mensen inzetten of kunnen we op een verantwoorde manier naar minder complexen? En als we complexen zouden sluiten, hoe kunnen we dat dan zo organiseren dat de politie bij u in de buurt zo min mogelijk hinder ondervindt en dat de veiligheid van u is gegarandeerd.'
De politie gaat veel in gesprek met burgemeesters en partners zoals het Openbaar Ministerie en advocatuur. De politie wil graag van deze partijen weten hoe zij naar de opties kijken.

Problemen in Gelderland

Behalve de arrestantencomplexen in Overijssel kampen ook de complexen in Apeldoorn, Doetinchem, Arnhem, Nijmegen, Ede en Tiel met personeelsproblemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.