nieuws

Bewonerscommissie de Oale Bouw stopt: "We voelen ons verjaagd en bedrogen door Mijande"

De bewonerscommissie van de Oale Bouw is opgeheven
De bewonerscommissie van de Oale Bouw is opgeheven © News United / Emiel Geerding
De voltallige bewonerscommissie van de Westerhaarse wijk de Oale Bouw is opgestapt. 'Wij voelen ons heel erg gemanipuleerd en laten ons niet langer door én voor Mijande gebruiken', schrijft de commissie in een brief aan de bewoners.
Er is momenteel sprake van een patstelling. Woningcorporatie Mijande Wonen houdt vast aan de veelbesproken plannen om de twee-onder-een-kappers te vervangen door vier- en vijf-onder-een-kappers, rijtjeshuizen dus, terwijl de Westerhaarders dit absoluut niet zien zitten. Het leidde afgelopen zomer tot felle protesten, waarbij de wijk werd volgehangen met spandoeken. In totaal betrof het toen 136 huurders.
Mijande organiseerde samen met de bewonerscommissie huiskamergesprekken om de kloof tussen de bewoners en de corporatie te verkleinen. Maar bij de gesprekken werd de commissie verrast. 'Tijdens de huisgesprekken was de aanwezigheid van de commissie niet gewenst', staat in de brief.

Huisgesprekken

Volgens de voormalige commissieleden heeft Mijande met de gesprekken met bewoners de bedoeling om het huidige plan te bespreken en uit te leggen. Anders dan wat volgens de commissie de afspraak was: de wensen van de bewoners zouden worden besproken en overwogen.
De gesprekken zouden zonder medewerking van de bewonerscommissie nooit tot stand zijn gekomen, stelt de commissie. De bewoners stuurden een halfjaar eerder de uitnodigingen van Mijande massaal terug.

'Wij zijn er voor de bewoners'

'Wij zijn er niet voor Mijande, maar voor de bewoners! Daarom willen we nu met jullie (bewoners, red.) bespreken hoe nu verder', doelt de voormalige commissie op een bewonersbijeenkomst die maandag wordt gehouden. 
'Het spijt ons voor de bewoners, maar het is helaas niet meer te doen voor ons.' Alle vier commissieleden zijn opgestapt.
Mijande was niet bereikbaar voor commentaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.