nieuws

Stadse Deventenaar moet meer streekproducten eten

Een mooie kaas uit Bathmen, asperges uit Diepenveen, een appeltje uit Lettele. De producten van het platteland in de gemeente Deventer moeten veel vaker op het bordje van de stadse Deventenaar terechtkomen.
Om dat voor elkaar te krijgen gaat de gemeente Deventer de producenten op het platteland helpen bij de verkoop. Wethouder Liesbeth Grijsen: "Ze kunnen bijvoorbeeld hulp krijgen bij de marketing, zodat ze hun producten beter aan de man kunnen brengen."

Vitaal platteland

De gemeente investeert in de beschikbaarheid van creatieve marketingmensen die de streekproducenten kunnen helpen. "Dit maakt deel uit van het vitale platteland wat we graag heel mooi willen houden", vertelt Grijsen.
Tekst gaat verder onder de video


Deventer heeft met 134 vierkante kilometer een groot buitengebied. De producten uit dit plattelandsgebied zouden nog veel vaker aan inwoners van de stad Deventer verkocht kunnen worden, vindt Grijsen. "Herkenbare producten uit de eigen omgeving versterken de binding tussen stad en platteland. Het biedt ook nieuwe economische kansen op het platteland en in de dorpen."

Enthousiast

Luciën van Warmerdam van De Oorsprong in Schalkhaar, een centrum voor ambachtelijke streekproducten, is enthousiast over het marketingplan. "Prima, want het blijkt hier heel moeilijk om onze producten aan de man te brengen. We zitten net buiten de stad en het blijkt toch lastig voor mensen om hier boodschappen te doen."
Hij hoopt dat er meer geld komt voor reclame waardoor er meer klanten naar De Oorsprong komen. "En als er meer klanten komen, kunnen de prijzen ook omlaag. Er is nu wel kennis over marketing, maar geen geld om het uit te voeren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.