nieuws

Politie pakt elf jongeren op na reeks berovingen in Zwolle

Van de elf jongeren zijn er negen minderjarig
Van de elf jongeren zijn er negen minderjarig © RTV Oost/Wouter de Wilde
Elf jongeren zijn door de politie opgepakt voor in totaal vijf berovingen in de buurt van de Twistvlietbrug in Zwolle. Negen van hen zijn minderjarig. Dat meldt de politie.
De berovingen waren in de periode van juni tot en met september, waarbij met geweld werd gedreigd. Soms werd er zelfs met een vuurwapen gedreigd richting jonge slachtoffers. Achteraf bleek het een nepwapen te zijn.
Van de in totaal zeven zaken zijn er volgens de politie vijf opgelost en bij één beroving zijn er verdachten in beeld. Bij de opgeloste zaken hoort ook het incident op 8 september.

'Verschillende achtergronden'

Over de leeftijden van de opgepakte jongeren doet de politie geen mededelingen. Wel zegt de politie dat het om jongeren uit verschillende wijken gaat met uiteenlopende achtergronden en opleidingen, die niet eerder in beeld waren. "Ze vormden geen vaste groep."

Surveillance

De overvallen leidde volgens de politie tot onrust in Zwolle. Vooral onder de jongeren ging het verhaal als een lopend vuurtje rond. Daarom surveilleerde de politie in de omgeving en vroegen wijkagenten meermaals de aandacht van wijkbewoners voor de berovingen.
Alle elf verdachten zijn in vrijheid gesteld en zullen zich later moeten verantwoorden bij de rechter. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.