nieuws

Expeditie Oost: Ruim twintig electriciteitskastjes 'beklad' in Oldenzaal

Er is geen sprake van baldadigheid of vandalisme, integendeel zelfs. In Oldenzaal is vandaag het laatste elektriciteitskastje 'beklad'. Het kastje is een kunstwerk geworden, een initiatief van één van de inwoonsters van de stad, Clara Welhuis Wiefferink.
"Twee jaar geleden diende ik dit in als stadsidee en de gemeente was enthousiast. Als initiatiefneemster mocht ik ook het verdere traject leiden. Een mooie ervaring en het resultaat van Schoon Oldenzaal is echt iets waar ik megatrots op ben", aldus de creatieve duizendpoot.

De klus geklaard

Ondertussen ziet Team Expeditie Oost dat één van de laatste kastjes wordt getransformeerd naar een kunstwerk. "Dit kastje staat tussen een basisschool en een dierenkliniek. Beide elementen zie je terug in het ontwerp. Dit is bij alle kastjes het geval. We willen verbinden", aldus een stralende Clara.
Gepimpte electriciteitskastjes in Oldenzaal
Gepimpte electriciteitskastjes in Oldenzaal © Esther Rikken

Een mega succes

Samen met een stuk of vijftien kunstenaars heeft ze de klus geklaard maar er komt meer. "De Oldenzalers zijn enorm enthousiast. Er is enorm veel respons op wat wij doen met Schoon Oldenzaal. Daarom hebben we een tentoonstelling ingericht, vanaf 1 november in ons gemeentehuis. Daarin zie je de totstandkoming, de schilderijen die bij het creatieve proces horen maar ook alles gepimpte kastjes, gevangen in een mooie foto. Gaaf hè?"
Een trotse Clara Welhuis Wiefferink
Een trotse Clara Welhuis Wiefferink © Team Expeditie Oost
Team Expeditie Oost is onder de indruk en wij zullen er niet raar van opkijken wanneer veel meer steden en dorpen in Noordoost-Twente dit creatieve voorbeeld zullen volgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.