nieuws

Regionale CDA-leden roepen Kamerfractie op om terughoudend te zijn over groei luchtvaart

CDA leden willen discussie over groei luchtvaart
CDA leden willen discussie over groei luchtvaart © Thinkstock/ Fahroni
Verschillende CDA-leden uit Overijssel en Gelderland roepen de Tweede Kamerfractie van het CDA tijdens het partijcongres op 9 november op om tegen verdere groei van de luchtvaart te stemmen. De Statenfracties van het CDA in Overijssel en Gelderland steunen de resolutie.
De leden vinden dat het CDA zich onder de huidige omstandigheden terughoudender op moet stellen als het gaat om de groei van de luchtvaart.

Aan de bak om stikstofprobleem op te lossen

Ze vinden het lastig uit te leggen dat het CDA doorgaat met plannen die de groei van de luchtvaart stimuleren terwijl we "vooral nu als land aan de bak moeten om het stikstofprobleem op te lossen en de CO2-uitstoot moeten terugdringen."
Een van die plannen is de opening van luchthaven Lelystad voor chartervluchten in 2020. Daar is in de regio veel bezwaar tegen. De resolutie roept op te wachten op meer duidelijkheid over het advies van de commissie Remkes op het gebied van luchtvaart.

Stikstof verantwoordelijkheid alle sectoren

De indieners zeggen dat ze niet tegen luchtvaart zijn, maar wèl tegen uitbreiding onder de huidige omstandigheden. De stikstofproblematiek en het verminderen van CO2-uitstoot noemen ze "een verantwoordelijkheid voor alle sectoren". Tot nu toe lijkt de luchtvaart ontzien te worden.
Het Zwolse CDA-lid Arjan Spaans gaat de resolutie namens vele leden indienen. Onder hen zitten lokale en provinciale prominente leden als  Elleke Steenbergen, Bert Vroon, Bouwien Rutten en Jeroen Piksen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.