nieuws

Kees Rijvers benoemd tot erelid FC Twente

Kees Rijvers (93) is vanavond in De Grolsch Veste benoemd tot erelid van FC Twente. Rijvers was in de beginjaren de sportieve grondlegger van de club, waarmee hij veel successen beleefde. Rijvers, die tevens technisch directeur was in Enschede, is vanavond te gast bij de thuiswedstrijd tegen Willem II en werd aan het begin van de avond verwelkomd in het stadion door onder meer enkele oud-spelers van FC Twente. 
Rijvers kwam in 1966 van Breda naar Enschede en hij manifesteerde zich vanaf zijn komst bij de club als een bekwame opbouw-trainer. Zijn komst was een schot in de roos. Anonieme voetballers als Jan Jeuring, Theo Pahlplatz en Epi Drost werden getransformeerd tot echte profs en de topsportcultuur deed haar intrede in Het Diekman Stadion. Talentvolle jongens uit de regio kwamen tot wasdom en samen met jongens uit de Randstad (Kick van der Vall, red.) vormde FC Twente een hecht collectief.

Reünie

De voormalig bondscoach en trainer van PSV heeft nog altijd veel contact met de FC Twente-spelers uit de jaren ’70 en na de wedstrijd tegen Willem II is er weer een reünie gepland met ‘zijn jongens’ uit de beginjaren van FC Twente. In 2000 verkozen supporters Rijvers al tot trainer van de eeuw.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.