Expeditie Oost: Slippen en glibberen op de Twente Rally

Luid knetterende motoren, ruig racende oldtimers en zichtbaar genietend publiek. De Twente Rally kan ook dit jaar weer worden betiteld als een populair en succesvol evenement. 

Het was nogal een regenachtig weekend, maar dat werd bij de rally met open armen ontvangen. ''Die regen geeft je juist als coureur een extra kick'', legt Tom Coronel uit.

Coronel was aanwezig als ambassadeur van de autosport en gaf verschillende lezingen in Hengelo bij het evenement. ''Als ik zie hoe ze hier bij de Twente Rally dit jaar weer hebben uitgepakt ben ik echt onder de indruk, het lijkt alleen maar groter en mooier te worden.''

Twente Rally (Foto: RTV Oost)
Twente Rally (Foto: RTV Oost)

Hairpin

De 'Hairpin' is misschien wel het meest spectaculaire onderdeel van de rally, vooral als er wat water op de route ligt. De coureurs stonden hier namelijk voor een mooie uitdaging: slippen door een uiterst scherpe haarspeldbocht.

Dat ging de een dan ook beter af dan de ander, want het vereist nogal wat stuur en (hand)remkwaliteiten. Het slipspektakel werd met tevreden blikken vanaf de zijlijn door honderden toeschouwers bewonderd.

Benieuwd naar het sfeerverslag van het gehele weekend Twente Rally? Kijk dan de onderstaande video:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: