nieuws

Heracles Almelo vecht zich naar verdienstelijk punt bij Feyenoord

Heracles Almelo heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip wist de formatie van Frank Wormuth - met de nodige vechtlust - een gelijkspel uit het vuur te slepen: 1-1. 
Bij Heracles moest Van der Water van de zijkant toekijken met een spierblessure en ook aanvoerder Robin Pröpper haakte in de warming-up af met een lichte kwetsuur. Dos Santos en Van den Buijs vervingen het tweetal. 

Ferme uithaal Toornstra

Na een wat tamme openingsfase kwamen de Rotterdammers binnen het kwartier vanuit het niets op voorsprong. Haps mocht doorstomen op links en via een Almelose onderschepping viel de bal voor de voeten van Toornstra, die geen moment twijfelde en kiezelhard de 1-0 achter Blaswich knalde. 

Kansen Feyenoord

Het spel was aan beide kanten niet goed, maar de thuisploeg kreeg aan het einde van de eerste helft wel de nodige kansen om de score uit te breiden. Berghuis kreeg een goede mogelijkheid, maar met name Sinisterra faalde in de afronding. 

Eerste treffer Kiomourtzoglou

Na rust kwam Heracles een stuk frisser uit de kleedkamer, want de gastheren werden onder druk gezet en zagen Mauro Junior een aantal keer gevaarlijk worden. De aanvalslust van de Almeloërs werd na ruim een uur beloond. De ijverige Kiomourtzoglou wurmde zich langs drie man en wist vervolgens met zijn eerste treffer voor Heracles voor de gelijkmaker te zorgen.

Kansen Feyenoord

Vlak na de de 1-1 was Mauro Junior dicht bij een Almelose voorsprong, maar met een katachtige reflex hield Vermeer de Braziliaan van scoren af. Feyenoord ging vervolgens va-banque spelen en dacht op 2-1 te komen toen Haps de bal naar de bovenhoek schoot, maar met een ultieme krachtsinspanning kopte Czyborra de bal nog voor de lijn weg. In de slotfase kregen Jörgensen en Narsingh alsnog de uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg de zege te schenken, maar faalden opzichtig en daardoor bleef het bij 1-1 in De Kuip.

Feyenoord - Heracles Almelo 1-1

1-0 Toornstra (15)
1-1 Kiomourtzoglou (63)
Arbiter: Manschot
Geel: Kiomourtzoglou, Van den Buijs, Senesi, Fer, Ié, Jakubiak
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Ié, Senesi, Haps; Fer, Toornstra (Narsingh/64), Kökcü (Burger/62); Berghuis, Jørgensen, Sinisterra. 
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord (Breukers/90+2), Van den Buijs, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Cijntje/85), Merkel; Konings, Dessers, Dos Santos (Jakubiak/79).
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en de statistieken van Heracles Almelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.