nieuws

Woning in Stadshagen blijft na schietpartij nog twee weken gesloten

De woning aan de van Disselstraat in het Zwolse stadsdeel Stadshagen blijft na de schietpartij op 22 september nog zeker twee weken gesloten. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Zwolle vanmorgen meegedeeld.   
Burgemeester Snijders liet kort na een hevige schietpartij op straat, waarvan een 25-jarige bewoner van een woning aan de Van Disselstraat het doelwit leek, de woning van deze man verzegelen. 
Om de rust in de straat terug te laten keren, besloot de burgemeester de woning in eerste instantie voor vier weken te sluiten. De bewoner kreeg een straatverbod voor zes weken. Het lijkt nu een niet meer dan logische maatregel om het woonverbod gelijk op te laten lopen met het omgevingsverbod. Het huis blijft dan ook nog twee weken langer verzegeld, tot maandag 4 november.
In de nacht van zondag 22 september werd met een automatisch vuurwapen een salvo kogels afgevuurd op de 25-jarige Zwollenaar toen hij uit zijn auto stapte en naar huis wilde lopen. Hij raakte gewond, maar wist aan de schutter te ontkomen. Andere woningen in de straat werden geraakt door kogels. De schrik zat er goed in bij bewoners van de Van Disselstraat. 
Het ging waarschijnlijk om een liquidatiepoging.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.