nieuws

Sinterklaasactie in Zwolle

Sinterklaasintocht
Sinterklaasintocht © RTV Oost
In Zwolle worden sinterklaascadeautjes ingezameld voor kinderen uit arme gezinnen. In de stad zijn zo'n vierhonderd gezinnen die geen geld hebben om sinterklaascadeaus te kopen. Dankzij initiatiefnemers Ron Zwiers en Frank Overweg, van de Sinterklaasactie in Zwolle, kunnen deze gezinnen dit jaar toch rekenen op een sinterklaasfeest met pakjes! 
rtvoost-menu-Sinterklaasactieinzwolle-1-evenementen
De initiatiefnemers van deze actie vragen inwoners, bedrijven en instanties om een donatie te doen om zo de kinderen tóch een leuke Sinterklaasavond te kunnen geven. De donaties zijn cadeaus, geen geld. 

De pakjes worden op 3, 4 en 5 december door Zwarte Piet naar de gezinnen gebracht. Ron en Frank werken samen met onder meer het Leger des Heils, de Voedselbank en andere stichtingen die opkomen voor mensen met een minimum inkomen. De gezinnen die graag een beroep doen op deze sinterklaasactie kunnen dat daar aangeven.

Inleveradressen

Alle sinterklaasgeschenken kunnen worden ingeleverd bij twee verschillende adressen in Zwolle. Er zijn ook nog andere manieren om de cadeaus achter te laten. Dat staat beschreven over de Facebookpagina Sinterklaasactiezwolle. Alle cadeaus worden naar een opslag in Wezep gebracht. 
Wat kun je doen?
Wat kun je doen? © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.