nieuws

Wat vind jij: De bouwsector moet ook massaal naar Den Haag trekken om te protesteren

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Den Haag is nog maar net bijgekomen van twee grote boerenprotesten en de volgende groep staat alweer klaar om actie te voeren. Ook de bouw wil politiek Den Haag overtuigen van de nood die is ontstaan in de bouwsector door het stikstofdebat. 
Water-, wegen,- en woningbouwprojecten liggen stil, aannemers hebben personeel thuis zitten of huren minder mensen in. Er zitten al mensen thuis.

Duidelijkheid
De stichting Grond in Verzet wil nu, net als de boeren, duidelijkheid van de overheid. Ook moet er beleid gemaakt wordt na gedegen onderzoek, in plaats van "nu al de boel vastzetten". Daarom is woensdag 30 oktober uitgekozen om, wederom net als de boeren, massaal naar het Malieveld te trekken en deze eisen duidelijk te maken bij de beleidsbepalers in Den Haag. 
De stichting geeft aan 'de boel niet plat te leggen'. Ook zullen de snelwegen niet geblokkeerd worden. "Maar er gaan ongetwijfeld een kraan, vrachtwagen en wat andere machines mee die dag." Want, zo besluit de stichting het verhaal: "De bouw heeft ook grote zorgen en problemen."
Wat vind jij? Is het een goede zaak dat ook de bouwsector op de trom slaat nu het water ze aan de lippen staat? En zo ja, hoe hard mogen ze slaan? Laat weten wat jij vindt, hier en op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.