nieuws

Steenwijkerland komt een miljoen tekort op jaarrekening van 2019

Vlag Steenwijkerland hangt er redelijk bij
Vlag Steenwijkerland hangt er redelijk bij © RTV Oost
Steenwijkerland staat op de jaarrekening van 2019 een miljoen euro in de min. Dat is eigenlijk een meevaller, want in de voorjaarsnota hield de gemeente nog rekening met een tekort van 1,7 miljoen euro.  
Er is een overschot van 700.000 euro op de prognose voor dit jaar ontstaan door meevallers in de bedrijfsvoering en de exploitatiebijdrage aan het project Eeserwold. Tegenvallers waren de ozb-opbrengsten, uitkeringen en zorggelden.  
Wethouder Marcel Scheringa: "Dit is een opsteker, maar nog geen reden voor een feestje. De prognose voor de jaarrekening blijft uitgaan van een tekort. Op basis van de uitkomsten van de najaarsnota kunnen we dit tekort nu wel bijstellen naar 1 miljoen."
De wisselende bijdragen van het Rijk maken het volgens de wethouder lastig voor de gemeente om een consistent financieel beleid te voeren. "Het plaatje moet steeds worden bijgesteld. Gelukkig ziet het kabinet dit ook en wordt gekeken naar maatregelen om deze schommelingen de komende jaren zoveel mogelijk te voorkomen."
De gemeenteraad behandelt de najaarsnota op 26 november 2019.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.