nieuws

Een nieuw seizoen van het Groene Oosten bij RTV Oost

Frank bij de Twentse Bierbrouwerij
Frank bij de Twentse Bierbrouwerij © Beleef Media
Het Groene Oosten is sinds deze week weer terug. Al jaren laat de serie zien dat duurzaam leven niet suf en saai is, maar juist leuk en logisch. En ook in het zevende seizoen zien we hoe Overijssel op allerlei gebieden werkt aan een duurzame toekomst! RTV Oost zendt de nieuwe serie van het Groene Oosten iedere dinsdag uit om 17.40 uur. 
Wat zijn de kansen van waterstof? Hoe lekker en gezond zijn vleesvervangers? En hoe krijgen we de energierekening omlaag? Presentator André van der Zee gaat kriskras door Overijssel om te laten zien hoe inwoners, bedrijven, het onderwijs en de overheid zich gezamenlijk inzetten voor een toekomstbestendige provincie.

Aflevering 1

Dat veel vlees eten belastend is voor ons milieu, is inmiddels algemeen bekend. Toch blijft minder vlees eten voor veel mensen nog een flinke uitdaging. In de supermarkten liggen steeds meer vleesvervangers in de schappen en wint het vega-aanbod aan populariteit. Maar hoe lekker én gezond zijn deze producten? Diëtiste Stephanie Supprian vertelt wat er aan voedingsstoffen in de vleesvervangers zit en waar we op moeten letten.

Samen met grillmaster Frank Hendriks neemt André van der Zee de proef op de som. Kan de quinoaburger of de plantaardige biefstuk het winnen van een steak van de Black Angus? En Groene Vlogger Agnes Heethaar laat zien dat een natuurlijke tuin erg mooi kan zijn en juist weinig onderhoud nodig heeft. Dus stenen uit je tuin en zaaien maar!
Het Groene Oosten zie je wekelijks bij TV Oost op dinsdag om 17.40 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald. Gemist? Kijk dan op zaterdag de herhaling om 18.45 uur. Deze uitzending wordt om het uur herhaald. Uiteraard is de aflevering ook online terug te kijken via  www.hetgroeneoosten.nl  en www.rtvoost.nl. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.