nieuws

Verdachte Deventer terrasaanrijding blijft langer vastzitten

Het terras na de aanrijding
Het terras na de aanrijding © News United / Rens Hulman
De 37-jarige verdachte in de zaak van de Deventer terrasaanrijding blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald. Bij de aanrijding in het centrum van de stad raakten zondagmorgen vijf mensen gewond. De Deventenaar wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling. 
De politie had op de dag van het incident twee mannen aangehouden. Daar kwam maandag een derde aanhouding bij. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Eén van hen, een 37-jarige man uit Deventer, zou de auto hebben bestuurd. Hij werd een paar uur na het voorval op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee opgepakt.
De twee andere verdachten zijn 38 en 42 jaar en komen ook uit Deventer. Wat hun precieze aandeel is in de gewelddadige actie, heeft de politie niet bekendgemaakt. Zij zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven wel verdachten in de zaak. 

Eerst vechtpartij

In het politie-onderzoek worden ook camerabeelden bekeken. Getuigen hebben meerdere video's gestuurd van een vechtpartij die ter plaatse voorafging aan het incident met de auto.
Onderzocht wordt of er een verband is tussen die vechtpartij en de auto die kort daarna met grote snelheid een terras opreed. Ook is het de vraag of de mensen die op dat terras zaten, doelwit van de bestuurder waren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.