nieuws

Twentse gemeenten beëindigen contract met Care Free en Care Free Twente

Care Free Twente
Care Free Twente © RTV Oost
Alle Twentse gemeenten die een contract hadden afgesloten met de Enschedese zorgbureaus Care Free en Care Free Twente hebben de samenwerking beëindigd. 
"Uit onderzoek is gebleken dat deze zorgaanbieders niet aan de administratieve eisen voldoen en dat er te weinig gekwalificeerd personeel in dienst is", schrijft de gemeente Enschede in een reactie op het nieuws. 
Zorgbureau Care Free Twente kwam veelvuldig in het nieuws, omdat het met niet-gediplomeerd personeel zou werken en het zou gefraudeerd hebben met de uren. Zorgverzekeraar Menzis eiste vervolgens 600.000 euro terug van het zorgbureau. Korte tijd later werd Care Free Twente failliet verklaard.

Acht cliënten

Na het faillissement bleven er nog 24 cliënten over bij Care Free Twente. Voor hen werd een andere zorgaanbieder gezocht. Op dit moment gaat het nog om acht cliënten uit Enschede die ondersteuning krijgen van Care Free. 
Die zijn inmiddels per brief geïnformeerd. Wijkteammedewerkers van de gemeente Enschede zijn in gesprek met de betreffende cliënten om een structurele, passende oplossing te zoeken.
De Enschedese Rima Lahdo is directrice van Care Free en zwaaide ook de scepter bij Care Free Twente. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.