Jongeren onder de 18 jaar niet meer welkom op camping van de Zwarte Cross

Bezoekers onder de achttien jaar mogen vanaf 2020 niet meer verblijven op de camping van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Ook het Rennerskwartier wordt alleen toegankelijk voor volwassen bezoekers. Dat meldt Omroep Gelderland.

De organisatie van het meerdaagse evenement laat weten dat baby's, peuters, kleuters en (pre)pubers nog steeds welkom zijn op de Zwarte Cross, maar dat ze in verband met de zorgplicht geen minderjarigen meer kan toelaten op de camping en het gedeelte Rennerskwartier.

De Zwarte Cross geeft aan de aansprakelijkheid, horende bij de zorgplicht, niet te kunnen dragen. De festivalorganisatie benadrukt dat de Zwarte Cross nog steeds een feest blijft voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, kleur en seksuele voorkeur.

Eén groep minderjarigen is uitgesloten van de nieuwe regels. Dat zijn jongeren van zestien jaar en ouder die deelnemen aan de cross in de Brommerklasse. 'De motorsport gaat ons aan het hart en de jeugd heeft immers de toekomst', is te lezen op de Facebookpagina van de Zwarte Cross.

De minimumleeftijd voor deze klasse blijft 16+ zoals bij voorgaande edities.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwarte Cross Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: