Nieuws

Almeloos gezin mag koken in de loods naast hun huis

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een gezin uit Almelo mag haar eigen keuken, die een tijd lang buiten stond, terugzetten in een loods naast hun huis. Dat heeft de Raad van State hen verteld in een opmerkelijke zaak.
Het gezin gebruikte de keuken in een aparte loods voor het maken van maaltijden voor hun cateringbedrijf Broodje bij de Brug, maar ook voor het maken van de eigen maaltijd. In de woning zelf is geen keuken.

Verbod

Het gemeentebestuur van Almelo kwam met een verbod op het maken van maaltijden voor het cateringbedrijf, omdat dit in strijd is met het geldende bestemmingsplan.
Het gezin dacht dat het verbod op koken in de loods ook betekende dat ze hun eigen maaltijden niet meer mochten maken in hun keuken. Daar was de gemeente, volgens de advocaat van het gezin, onduidelijk over. Dus hadden ze de keuken naar buiten verplaatst en kookten ze voor zichzelf in de open lucht.
De Raad van State liet het gezin gisteren weten de keuken weer naar binnen mag en dat het gezin in de loods gewoon voor zichzelf mag koken. Het verbod van de gemeente geldt alleen voor het maken van maaltijden door het cateringbedrijf, constateert de Raad.
De Raad beoordeelt later in een aparte procedure of de keuken ook weer mag worden gebruikt door het cateringbedrijf.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.