Nieuws

Talloze herinneringen aan gesloopte loopburg MST Enschede: "Prachtig, met die kids"

Het eerste deel van de iconische loopbrug van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is gisteravond gesloopt. Een brug die vele herinneringen oproept, bij zowel patiënten als medewerkers.
"Hele mooie herinneringen", zegt Hanneke Heinen. Ze is al meer dan achttien jaar actief als medisch pedagogisch medewerker bij het MST. "Ik liep veel met kinderen over de brug, om met ze te spelen. Ze vonden het prachtig om naar de auto's te zwaaien, zeker als de automobilisten dan ook terug zwaaiden."
Eerste deel loopbrug MST gesloopt: "Ik heb er prachtige herinneringen aan"

Nadelen

Toch had de brug ook enkele nadelen volgens Heinen. "Je wist op dat moment natuurlijk niet beter, maar sinds het nieuwe ziekenhuis er staat, merk je pas hoeveel je liep op een werkdag. Elke keer moesten we bij een poli-bezoek, of als we naar een onderzoek moesten, een heel stuk lopen.
Speciaal voor de medewerkers stonden er speciale fietsen. "Ze stonden er alleen nooit als je ze nodig had", zegt Heinen lachend. "De 'roze fietsen' stonden er speciaal voor ons, maar patiënten vonden het ook prachtig om er een stukje op te rijden."

Veel mooie herinneringen

Dat veel mensen mooie herinneringen aan de karakteristieke brug hebben, blijkt ook uit de vele reacties op ons Facebookbericht. Een greep uit de reactie's:
Vaak doorheen gelopen en ook gefietst met leenfietsen.
Henk Klavers
Hell yeah! Volop in mega pijnlijke weeën op heenweg. Ruggenprik halen in toen 't nieuwere deel. En met twee vingers in de neus weer terug.
Ellis van Brecht
Toen mijn moeder werd opgenomen op de IC is er door mij en mijn familie veel over de brug gewandeld. Die brug heeft voor veel afleiding gezorgd. Jammer dat 'ie weggaat.
Pjotr Hubers

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.