nieuws

Eigenaren uitgebrande auto's Deventer zijn geschrokken: "Je voelt je hulpeloos"

Eigenaren uitgebrande auto's Deventer zijn geschrokken: "Wordt een thuiswerkdag"
Eigenaren uitgebrande auto's Deventer zijn geschrokken: "Wordt een thuiswerkdag" © RTV Oost / Oene Loonstra
"Dit is wel schrikken." Desmond Lubbers ziet voor het eerst met daglicht hoe zijn uitgebrande auto eraan toe is. Afgelopen nacht gingen de auto van Lubbers en een ernaast geparkeerde auto in de Grootburgerstraat in Deventer in vlammen op, waardoor de teller van de autobranden in de stad deze maand op acht staat.
Rond kwart voor twaalf werd Desmond door de buren wakker gemaakt. Een minuutje later stond hij bij zijn auto. "Je denkt nog iets te kunnen redden, maar je kunt niets doen. Ja, wachten op de brandweer en de politie. Je voelt je hulpeloos."
Eigenaren uitgebrande auto's Deventer zijn geschrokken: "Je voelt je hulpeloos"
De Renault van Lubbers is van een leasemaatschappij. "Ik verwacht dat ze goed verzekerd zijn. Ik werk in Almere, maar dat gaat hem vandaag niet worden. Het wordt een thuiswerkdag."
Ook Ricardo, de eigenaar van de andere auto, was geschrokken. Hij heeft echter het geluk dat hij nog twee andere auto's heeft. "Ik kom wel op mijn werk." Toen hij zag dat zijn voertuig in brand stond, wist hij wel hoe laat het was. "Een auto bestaat voor het grootste deel uit plastic en kunststof. Dus als het brandt, dan gaat dat goed."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.