nieuws

Twee verdachten terrasaanrijding Deventer vrijgelaten

Twee van de drie verdachten zijn vrijgelaten
Twee van de drie verdachten zijn vrijgelaten © News United / Rens Hulman
Twee van de drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de 'terrasaanrijding' in Deventer, zijn op vrije voeten gesteld. Ze blijven nog wel verdachte in de zaak. De bestuurder van de auto zit nog vast, hij wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 
Dat laat een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd weten. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. 

Drie arrestaties

De politie verrichte drie arrestaties in het onderzoek naar het incident. Alle drie de mannen komen uit Deventer. Twee van hen (38 en 42 jaar) zijn inmiddels vrijgelaten. Ze worden nog wel verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling. 
De derde verdachte zou de auto hebben bestuurd en werd zondagmorgen, een paar uur na het voorval, op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee opgepakt. Hij wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris, dan wordt duidelijk of hij langer vast blijft zitten. 

Terrasaanrijding

Afgelopen weekend reed een automobilist rond half zes 's ochtends in op uitgaanspubliek. In totaal vielen er vijf gewonden. Drie van hen lagen afgelopen maandag nog in het ziekenhuis. 
Getuigen hebben meerdere video's aan de politie gestuurd van een vechtpartij op die plek die voorafging aan het incident met de auto. Onderzocht wordt of er een verband is tussen die vechtpartij en de auto die kort daarna met grote snelheid een terras opreed.
Ook is het de vraag of de mensen die op dat terras waren het doelwit van de autobestuurder waren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.